Dostupni linkovi

BANJA LUKA


U Banja Luci je počela posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske /RS/, koja je zatvorena za javnost, a na kojoj će poslanici razmatrati informacije o privatizaciji "Rafinerije nafte" Bosanski Brod, "Rafinerije ulja" Modriča i poduzeća "Petrol" iz Banja Luke. Očekuje se odluka o odabiru strateškog kupca.

SARAJEVO
Pokret "Dosta!" jutros je ispred zgrade Parlamenta Federacije BiH organizirao prosvjed protiv, kako navode, "nepravde, korupcije i preplaćenih političara koji su nam već bezbroj puta pokazali da su njihove jedine brige fotelje a ne narod ove napaćene zemlje". Članovi Pokreta zahtijevaju između ostalog zamrzavanje cijena struje, jer poskupljenje u januaru mnogi ne bi mogli preživjeti.

ZAGREB
Parlamentarni izbori u Hrvatskoj održat će se u studenom iduće godine, najavio je sinoć premijer Ivo Sanader gostujući na Hrvatskoj državnoj televiziji. Sanader je uvjeren u izbornu pobjedu HDZ-a i još jedan premijerski mandat.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG