Dostupni linkovi

PRAG


Ccesski predsednik Vaclav Klaus neoccekivano je danas odbio da imenuje novu koalicionu vladu koju mu je predlozzio premijer Miroslav Topolanek.
Klaus se na taj drasticcan korak odluccio jer nije zadovoljan
moguchnosschu da vlada Topolanekove Gradjanske demokratske stranke (ODS), Hrisschanske demokratske unije i Stranke zelenih, zavisi od nekoliko glasova eventualnih prebega iz opozicione Ccesske socijaldemokratske stranke.
Klaus je Topolaneku poruccio da obezbedi ccvrssche garancije za stabilnu podrssku vladi, ili che se stranke dogovoriti da se raspissu prevremeni izbori i to ssto pre.
Ccesska nema stalnu vladu vech skoro sedam meseci, joss od izbora 2. i 3. juna, a sada je potpuno neizvesno kada che i kakvu dobiti.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG