Dostupni linkovi

BAGDAD


Novi američki sekretar za odbranu Robert Gejts (Gates) nastavio je u četvrtak posetu Iraku gde je u sredu razgovarao s iračkim predsednikom Dzalalom (Jalal) Talabanijem i susreo se običnim vojnicma u jednoj američkoj bazi severno od Bagdada.
Nekoliko vojnika u bazi Victory zatražilo je od državnog sekretara "više trupa" u Iraku.
"Upravo pokušavamo doneti nove mere koje će omoguchiti napretak", izjavio je Gejts, koji je naglasio da SAD "moraju biti sigurne da irački susedi shvataju da cce Amerikanci dugo ostati u Iraku".
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG