Dostupni linkovi

NJUJORK


Medjunarodna nevladina organizacija "Amnesti internessenel" (Amnesty International) zabrinuta je ssto crnogorske vlasti do sada nisu obesstetile porodice i prezzivele zzrtve deportacije muslimanskih gradjana 1992. godine.
Recc je o Bossnjacima koji su 1992. godine deportovani u Republiku Srpsku, gde su potom ubijeni.
"Amnesti internessenel" izrazila je zabrinutost zbog nedostatka institucionalne nezavisnosti koja se vidi na primeru drzzavnog tuzzioca i sudskih vlasti koje su ukljuccene u pokussaj razressenja sluccaja nestanka 83 Muslimana.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG