Dostupni linkovi

DŽAKARTA


Indonezijski sud u čertvrtak je poništio presudu za terorizam protiv militantnog imama Abu Bakara Bashira, koji je odslužio dve i po godine zatvora zbog urote u bombaškim napadima na noćne klubove na Baliju 2002. godine kada je ubijeno više od 200 ljudi.
Predsednik Vrhovnog suda German Hoediarto izjavio je novinarima da je odlučio da poništi presudu o zaveri nakon siskaza 30 svedoka, ali nije dao više detalja. Pisana presuda verovatno će uskoro biti objavljena u javnosti.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG