Dostupni linkovi

LJUBLJANA


Slovenaccki ombudsman za ljudska prava Matjaž Hanžek rekao je da su vlasti Slovenije, pre nego su počele da russe kuće romske porodice Strojan u selu Ambrus, morale da nadju odgovarajući smeštaj. "Ako je kuća Strojanovih bila tamo 12 godina, moglo se s rušenjem pričekati do proleća. Ako rušenje nije bilo u godišnjem planu inspektorata, onda ono predstavlja političku odluku i neku vrstu pritiska", kazao je Hanžek.
Inspektorat za okolinu i prostor jutros je porušio dve kuće i tri barake porodice Strojan u romskom naselju Dečja Vas u Ambrusu.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG