Dostupni linkovi

MOSKVA


Ruska drzzavna kompanija Gazprom preuzeche za 7,45 milijardi dolara 50 odsto plus jednu akciju SSelovog (Shell) energetskog kompleksa "Sahalin 2", izjavili su danas predstavnici svetskog naftnog giganta Rojal Dacc SSel PLC.
Kako navodi agencija Asossijeted Press (AP), dogovor je usledio posle vissemeseccnog pritiska ruske administracije na 22 milijarde dolara vredan projekat eksploatacije teccnog prirodnog gasa na ruskom ostrvu Sahalin, na Pacifiku.
Projekat "Sahalin 2" je do sada najvecha strana investicija u Rusiji.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG