Dostupni linkovi

TEHERAN


Suparnici iranskog predsednika pobedili su širom zemlje na izborima za lokalne savete, pokazuju u četvrtak objavljeni konačni rezultati, u uznemirujućem ishodu za tvrdolinijaškog vođu, što bi ga moglo prisiliti da promeni svoj antizapadni ton i okrene se više problemima u zemlji.
Umereni konzervativni suparnici predsednika Mahmuda Ahmadinedžada osvojili su većinu mesta na prošlosedmičnim izborima; za njima su sledili reformisti koje su potisnuli tvrdolinijaši pre dve godine. Izbori se uveliko smatraju znakom javnog nezadovoljstva Ahmadinedžadovim stavovima, koji je pooštrio sukobe sa Zapadom i doveo Iran blizu UN-ovih sankcija.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG