Dostupni linkovi

TEHERAN


Iranska vlada odbacila je navode britanskog premijera tonija Blera (Tony Blair), koji je u sredu optužio Teheran za podrivanje demokratije na Bliskom Istoku. U saopštenju iranskog Ministarstva inostranih poslova kaže se da Britanija ne veruje u demokratiju, već da o njoj govori kao o sredstvu uz pomoć kojeg može da se meša u unutrašnja pitanja drugih zemalja.
Bler, koji privodi kraju bliskoistočnu turneju, u Dubajiu je konstatovao da se širom sveta vodi, kako se izrazio, "monumentalna bitka pobornika i protivnika demokratije i modernizacije".
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG