Dostupni linkovi

SARAJEVO


Vijeće ministara BiH trebalo bi danas formirati komisiju za reviziju procesa oduzimanja certifikata policajcima koji su pred sudovima u BiH zbog toga pokrenuli sudski spor.
Ministarstvo za ljudska prava sačinilo je prijedlog rješenja problema policajaca kojim je svojevremeno policija UN (IPTF) oduzela certifiktate za rad.
Tim povodom u posjeti BiH boravi i Komesar za ljudska prava Vijeća Evrope Tomas Hamarberg, koji će se danas sastati sa članovima Predsjedništva BiH, ministrom za ljudska prava i izbjeglice BiH Mirsadom Kebom i predstavnicima policajaca.

SARAJEVO
Sud BiH danas bi mogao pustiti na slobodu Dragana Čovića, osuđenog na pet godina zatvora zbog zloupotrebe položaja.
Sud juče nije, kako je bilo najavljeno, donio naredbu za puštanje Dragana Čovića iz pritvora do pravosnažnog okončanja postupka, jer je tražio dodatnu provjeru jedne od nekretnina koje su ponuđene kao garancija da Čović neće pobjeći.
  • 16x9 Image

    Lejla Sarić

    Diplomirani žurnalista. U novinarstvu od 1996, a u sarajevskoj redakciji RSE od 2002. kao novinar za radijski program i TV Liberty, te urednik vijesti. Od 2005. godine je urednik i web master internet stranice Radija Slobodna Evropa, a od 2016. regionalni web urednik za Balkanski servis.

XS
SM
MD
LG