Dostupni linkovi

BEC


Becki sud prihvatio je u sredu zalbu britanskog pisca Dejvida (David) Irvinga, osudjenog zbog negiranja holokausta, presudivssi da dve trecine trogodisnjeg zatvora zameni uslovnom kaznom.
Posto je Irving proveo vise od 13 meseci iza resetaka, danasnja presuda znaci da ce on biti osloboden iz zatvora.
Irving je u pritvoru u Austriji od novembra 2005. kada je uhapsen pod optuzbama da je u dva govora u Austriji 1989. godine tvrdio da je vecina Jevrjea koji su umrli u koncentracionim logorima podleglo bolestima poput tifusa a nisu ubijeni u egzekucijama.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG