Dostupni linkovi

NADZAF


Medjunarodne snage u Iraku predvodjene Sjedinjenima Americckim Drzzavama predale su jutros iracckim vlastima kontrolu bezbednosti u provinciji Nadzzaf na severu Iraka.
Nadzzaf je trecha, od ukupno 18 iracckih provincija koja je pod kontrolom lokalnih vlasti. Britanske trupe su predale kontrolu nad provincijom Mutan na jugu zemlje u julu, dok je italijanska vojska prepustila iracckim lokalnim snagama bezbednosti provinciju Di Kuar u septembru.
U medjuvremenu, najmanje 11 Iraccana, medju kojima tri policajca, ubijena su jutros u samoubilacckom napadu u Bagadu.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG