Dostupni linkovi

VASINGTON


Americki predsednik Dzordz Bus (George Bush) najavio je da namerava da poveca broj pripadnika oruzanih snaga, kako bi mogle da se "uhvate u kostac" sa sve vecim zahtevima u globalnom ratu protiv terorizma.
"Imamo obavezu da osiguramo da nasa armija bude u stanju da vodi ovaj dugi rat i izvrssi razne zadatke koji se od nje zahtevaju. Sklon sam da verujem da je potrebno da poveccamo stalni sastav kopnenih trupa kao i marinaca. Zatrazzio sam od sekretara odbrane Gejtsa da napravi plan za koliko bi trebalo uveccati snage i da me ssto pre o tome obavesti", kazao je Buss.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG