Dostupni linkovi

DUBAI


Drugi covek Al-Kaide Ajman al Zavahiri (Ayman al-Zawahiri upozorio je na videosnimku emitovanom preko satelitske TV mreze Al Dzazira (Al-Jazeera) da ce njegova organizacija nastaviti napade na Sjedinjene Americke Drzave sve dok ta zemlja bude napadala muslimane.
On je takodje istakao da prevremeni izbori, koje je najavio palestinski predsednik Mahmud Abbas, nece osloboditi palestinsku zemlju od izraelske okupacije te da bilo koji drugi put, osim 'svetog rata', vodi prema porazu i gubicima.
Umereni palestinski predsednik Mahmud Abas pozvao je u subotu na odrzzavanje prevremenih izbora kako bi se okoncao spor izmedu njegove frakcije Fatah i militantnog Hamasa, koji ga optuzuje za "puc" protiv izabrane vlade.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG