Dostupni linkovi

GAZA


Dva Palestinca su poginula i sestoro je ranjeno jutros, u obnovljenim sukobima izmedu rivalskih frakcija Hamasa i Fataha u gradu Gazi, samo nekoliko sati posto je proglasen prekid vatre, drugi put ove sedmice.
Bezbednosne snage radikalnog islamistickog Hamasa i Fataha pocele su kasno sinoc da se povlace iz delova grada Gaze i razmenjuju taoce.
Dogovoru o prekidu vatre prethodila je citava sedmica nasilja, u kojoj je poginulo najmanje 14 ljudi, a na desetine je ranjeno.
Palestisnki predsednik Abas iz Fataha i premijer Ismail Hanije iz Hamasa, pozvali su u utorak popodne da se prekine zacarani krug ubistava i osvete.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG