Dostupni linkovi

PRISTINA


U buduccoj civilnoj kancelariji na Kosovu bicce predstavnici Evropske Unije, SAD i ostali medjunarodni partneri, izjavio je specijalni izaslanik Havijera Solane na Kosovu, Torbjorn Sohlstrom.
Specijalni izaslanik Havijera Solane na Kosovu, Torbjorn Sohlstrom je izjavio da ce medjunarodna zajednica zauvek ostati na Kosovu ali da ce se priroda tog prisustva promeniti. Sohlstrom kaze da Evropska unija radi na strategiji kontrole vladavine zakona i integracije Kosova u EU.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG