Dostupni linkovi

SARAJEVO


Sud BiH nije danas donio naredbu za puštanje Dragana Čovića iz pritvora do pravosnažnog okončanja postupka, jer je utvrdjeno da je potrebno dodatno provjeriti jednu od nekretnina koje su ponudjene kao garancija da on neće pobjeći.
"Odbrana je uložila garancije na osnovu kojih je Čović danas trebalo da bude pušten iz pritvora, ali je Sud zatražio provjeru za jednu nekretninu", rekao je Čovićev branitelj Josip Muselimović novinarima ispred pritvorske jedince Suda BiH.
Nekadašnji član Predsjedništva BiH i lider HDZ-a Dragan Čović nalazi se u pritvoru od 17. novembra kada je osudjen na pet godina zatvora zbog zloupotrebe položaja.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG