Dostupni linkovi

SARAJEVO


Pred Sudom Bosne i Hercegovine danas je otvorena glavna rasprava po optužnici koja Željka Mejakića i još trojicu bosanskih Srba tereti za ratne zločine počinjene 1992. godine na području Prijedora.
U optužnici se navodi da su Mejakić i ostala trojica - Momčilo Gruban, Dušan Fuštar i Duško Knežević direktno učestvovali u sistematskom hapšenju civila i njihovom odvođenju u logore Omarska, Keraterm i Trnopolje.
Taj predmet je u skladu sa "izlaznom strategijom" Tribunala, prepušten Sudu BiH, a optuženi koji su bili u zatvoru u Sheweningenu, u maju su prebačeni u Sarajevo.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG