Dostupni linkovi

PEKING


Kristofer Hil (Christopher Hill), ssef americcke delegacije na pregovorima ssestorke o nuklearnom oruzzju Severne Koreje izjavio je da ima nagovestaja pomaka u njenom ubedjivanju da odustane od pomenutog programa u zamenu za bezbednosne garancije i medjunarodnu pomocc. Pregovori su prekinuti pre 13 meseci jer je Pjognjang protestvovao zbog finansijskih sankcija koje mu je uveo Vassington. U medjuvremenu, kriza je eskalirala u oktobru zbog nuklearnog testa Severne Koreje.
Istovremeno, pregovori Pjongjanga i Vassingtona o americkim finansijskim sankcijama, na marginama susreta ssest zemalja, zavrsseni su bez rezultata.
SAD su zamrznule prosle godine 24 miliona dolara na severnokorejskim racunima u Makau, optuzzivssi Pjongjang za pranje novca i falsifikovanje novccanica.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG