Dostupni linkovi

MOSKVA


Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov odbacio je danas moguchnost da se, u tekst buduche rezolucije Saveta bezebednosti UN, uvedu sankcije i protiv zvaniccnika Irana.
SAD, Rusija, Kina, Velika Britanija, Francuska i Nemaccka razmatraju nacrt rezolucije kojom se predvidja uvodjenje ekonomskih sankcija Iranu, u oblastima povezanim sa proizvodnjom nuklearnih i balisticckih raketa.
Ovim dokumentom se predvidja i zabrana iranskim zvaniccnicima da putuju u inostranstvo, i zamrzavanje finansijskih sredstava osobama umessanim u nuklearne aktivnosti Irana.
Uvodjenju takve zabrane se protivi Rusija, na cciji zahtev je ranije iz nacrta rezolucije izbaccen tekst koji se odnosi na reaktor lake vode, prvu nulearnu elektranu koji Moskva gradi u Iranu.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG