Dostupni linkovi

Premijer se osjeća bezbjednim


Komentarišući informaciju o mogućem antentatu na njega, premijer Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je da možda nije dobro što se ona pojavila u medijima prije nego što su obavljene potrebne provjere:

«Mislim da je trebalo malo vremena da se vidi koliko je to sve ozbiljno, pa onda saopštiti javnosti, ali evo sad imamo što imamo. Već duže vrijeme periodično se pojavljuju takve informacije, koje očigledno ne treba neozbiljno shvatiti i razumjeti. A i ja, koji nisam baš sklon nekoj posebnoj bezbjednosnoj disciplini, aposlutno razumijem da upornost u plasiranju takvih informacija, ili čak mogući elementi koji bi tu postojali govore o nekim ljudima koji o tome razmišljaju.»

Prijetnje koje su mi upućene ni ja ni moje osiguranje ne smatramo neozbiljnim, kazao je Dodik:

«U svakom slučaju ja se osjećam potpuno bezbjednim. Radim svoj poslove nesmetano. Ono što imam namjeru, to je da izbjegnem odlaske u Sarajevo, jer je tamo, naravno, rečeno da je to mjesto mogućeg takvog događaja. Dok se god ta situacija sa stanovišta bezbjednosnih i drugih službi ne raščisti, neću ići za Sarajevo naravno.»

Dodik je ponovio da ne vjeruje da predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić i poslanik u crnogorskom parlamentu Svetozar Marović imaju veze sa pripremom atentata na njega, kako se to navodi u policijskoj informaciji.

Iako se u policijskom izvještaju o pripremama atentata na premijera Dodika nigdje ne spominju radikalni islamisti, u njegovoj stranci smatraju da pored onih koji imaju veze s organizovanim kriminalom najveća opasnost dolazi upravo sa te strane. Potpredsjednik SNSD-a Krstan Simić:

«Međutim, mi se bojimo da iza ovih najava, koje su pogodile članstvo SNSD-a, koje su pogodile, vjerujem, i sve građane BiH, najveća opasnost po bezbjednost gospodina Dodika može dolaziti od radikalnog islamizma.»

Simić je rekao kako nema konkretnih podataka o tome, već da govori na osnovu urađene analize potencijalnih opasnosti po Dodika.
XS
SM
MD
LG