Dostupni linkovi

VASINGTON


Americki predsednik Dzordz Bus (George Bush) najavio je da namerava da poveca broj pripadnika americkih oruzanih snaga, kako bi mogle da se "uhvate u kostac" sa sve vecim zahtevima u globalnom ratu protiv terorizma.
Bus je u intervjuu "Vosington postu" (Washington Post) rekao da je vec dao zadatak novom ministru odbrane Robertu Gejtsu da napravi plan, ali, za sada, bez naznaka kolika bi ta povecanja mogla biti.
On je odbacio mogucnost da se americke oruzane snage "raspadnu" pod teretom akcija sirom sveta.
Američka Kopnena vojska već je privremeno povećala svoje snage od 482 hiljade aktivnih vojnika 2001. do današnjih 507 hiljada.
Ekspanzija oružanih snaga poveće već i sada visoku cenu rata. Administracija priprema dodatni zahtev za više od 100 milijardi dolara za ratove u Iraku i Afganistanu, uz 70 milijardi dolara koje su već odobrene za ovu fiskalnu godinu, pisse Vosington post.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG