Dostupni linkovi

BANJALUKA


Pripadnici zloglasnog srbijanskog "zemunskog klana" koji su još na slobodi angažirani su za izvršenje atentata na predsjednika Vlade Republike Srpske Milorada Dodika, tvrde danas bosanskohercegovački mediji, pozivajući se na policijske izvore. Navodi se kako je Dodikova likvidacija naručena uz sudjelovanje predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti Crne Gore te nekih osoba iz Rusije, a glavni motiv je "pranje novca" koje je trebalo biti obavljeno na području Republike Srpske. Predsjednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić odbacio je ove tvrdnje i nazvao ih "bestijalnim izmišljotinama", dok je crnogorska policija objavila kako nema nikakvih saznanja o pripremi atentata. Policija Republike Srpske potvrdila postojanje ovakvih informacija.
Policijski izvori tvrde da je Dodika, uz potoru sarajevskih kriminalaca okupljenih oko Ramiza Delalića Ćele, trebao ubiti "zemunac" Sretko Kalinić, te da su na pripremi atentata aktivno angažirani pripadnici "zemunskog klana" Vladimir Milosavljević zvani Budala "koji se trenutačno nalazi u Hrvatskoj" i Ninoslav Kostantinović koji se skriva u Nizozemskoj. Za ovom dvojicom od 2003. godine traga pravosuđe Srbije jer se dovode u vezu s ubojstvom srbijanskog premijera Zorana Đinđića.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG