Dostupni linkovi

VASINGTON


Američka državna sekretarka Kondoliza Rajs (Condoleezza Rice) odbacila je preporuku Bejkerove komisije da Sjedinjene Države treba da uključe Iran i Siriju u diplomatske napore za stabilizovanje Iraka. Ona je u intervjuu za "Vasington post" (The Washington Post) da bi "kompenzacije" za takav angažman mogle biti previsoke.
Rajsova je naglasila da ne zzeli da trguje suverenitetom Libana sa Sirijom, niti da dopustiti da se Iran domogne nuklearnog oružja po cijenu mira u Iraku.
Ona je kazala i da američka administracija neće odustati od promocije demokratije na Bliskom istoku, čemu izvesstaj Bejkerove komisije nije pridavalo veću vazznost, je je to "pitanje strateških interesa".
Razvoj demokratije na Bliskom istoku ne odvija se prema očekivanjima SAD, priznala je Rajs.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG