Dostupni linkovi

GAZA


Nekoliko desetina hiljada pristalica Hamasa okupili su se u Gazi da bi dali podrsku lideru pokreta i premijeru Ismailu Haniji. Stanje na palestinskim podrucjima vrlo je napeto, a pristalice radikalnog Hamasa i umerenog Fataha sve se cesce oruzano sukobljavaju. Poslednje tenzije izbile su nakon sto je Hamas optuzio snage lojalne predsedniku Mahmudu Abbasu za pokusaj ubistva premijera Ismaila Hanije. Lider Fataha naredio je istragu celog slucaja.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG