Dostupni linkovi

ZAGREB


Hrvatski predsednik Stjepan Mesic je tokom predavanja u Hrvatskoj akademiji znanosti i umetnosti je kazao da je govor u Australiji bio u funkciji ratne propagande i iz pozicije celnika HDZ-a. Kazao je da je slicnih govora bilo jos, najavivssi izvinjenje hrvatskim antifasistima.
Na novinarsko pitanje o najavi objavljivanja novog snimka na kome zajedno s Vladimirom Seksom, navodno peva proustasku pjesmu "Evo zore, evo dana", Mesic je odgovorio da bio "u svakakvim drustvima u zivotu, a i za vreme rata na ulicama sam vidjao vojnike s ustaskim simbolima na odorama", kazao je hrvatski predsednik, podsecajucci da je uvek kritikovao sve ssto je imalo veze sa ustasskim rezimom.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG