Dostupni linkovi

BEOGRAD/PRISSTINA


Predsednik Srbije Boris Tadich i kosovski premijer Agim CCeku sreli su se danas sluccajno na aerodromu "Petrovac" u Skoplju, potvrdjeno je agenciji Beta u Tadichevom kabinetu.
Kako je recceno, avioni kojima su putovali Tadich i CCeku bili su prinudjeni da zbog guste magle u Beogradu i Prisstini slete na skopski aerodorom.
Politiccki savetnik kosovskog premijera Arben Cherenzi, koji je prisustvovao susretu, rekao je da su se Tadich i CCeku
sluccajno sreli u VIP salonu aerodroma i da su razmenili nekoliko "kurtoaznih" recci.
Prema njegovim reccima, nije bilo ozbiljnijeg razgovora a susret je trajao oko pet minuta nakon ccega je Tadich krenuo automobilom za Beograd a CCeku za Prisstinu.

SARAJEVO
Policajci BIH, koji od ponedeljka sstrajkuju gladju, "zamrznuli" su ga do sredine naredne godine. Razlog ovakvoj odluci je najava formiranja Drzavne komisije koja ce ispitati pojedinacne navode iz tuzbi koje su policajci podneli sudovima u BIH zbog toga sto im je medjunarodna zajednica pre cetiri godine odluzela dozvole za rad.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG