Dostupni linkovi

NJUJORK


Glavna tuzziteljka Hasskog tribunala Karla Del Ponte (Carla) rekla je u Savetu bezbednosti UN da vlasti Srbije mogu lako da uhapse generala Ratka Mladicha, ali da to ne zzele.
Ona je, istovremeno, od Saveta bezbednosti zatrazzila da possalje poruku da Hasski tribunal neche biti zatvoren dok ne bude sudjeno Mladichu i Radovanu Karadzzichu.
Akcioni plan vlasti u Beogradu za hapssenje Mladicha i drugih begunaca, Karla del Ponte je nazvala "dimnom zavesom".
Ona je ocenila da "situacija nije mnogo bolja ni u BiH" gde vlasti Republike Srpske do sada nisu pokazale "snazznu volju" da uhapse Radovana Karadzzicha i Stojana ZZupljanina.
Ukazujuchi na neophodnost nastavka primene politike uslovljavanja prema Srbiji i BiH, ona je upozorila da je nedavna odluka NATO da te zemlje primi u program Partnerstvo za mir "snazzan signal da se smanjuje medjunarodna podrsska Tribunalu".
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG