Dostupni linkovi

NJUJORK


Mandat haskog suda nece biti uspesno okoncan bez hapsenja Karadzica i Mladica, kazao je predsednik Tribunala Fausto Pokar (Pocar) na sednici Saveta bezbednosti UN. na kojoj je razmatren izvestaj o radu medjunarodnog krivicnog suda za ratne zlocine i saradnji drzava zapadnog Balkana sa Tribunalom u poslednjih sest meseci.
"Visse od deceniju Tribunal je pozivao zemlje cclanice UN da pomognu u hapsenju haskih begunaca, ali bez ikakvih rezultata", kazao je Pokar
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG