Dostupni linkovi

NJUJORK


Medjunarodni kriviccni sudovi za ratne zloccine bi trebalo da se usredsrede na najozbiljnije optuzzbe i da optuzzenima dozvole da se sami brani ukoliko mogu, ocenila je danas medjunarodna nevladina organizacija za zasstitu ljudskih prava "Hjuman rajts vocc" (Human Rights Watch-HRW) iz Njujorka.
"Hjuman rajts vocc" je razmotrila sudjenje pokojnom predsedniku SRJ Slobodanu Milossevichu, preporuccivssi da je potrebna priprema pre poccetka sudjenja i da sudovi ne treba da podlezzu pritisku javnosti da sudjenje poccne pre no ssto je sve spremno.
"Zapoccevssi sudjenje (Milossevichu) 11 dana posle odluke da se objedine optuzzbe za zloccine na Kosovu, Hrvatskoj i BiH, postignut je veoma negativan efekat", izjavila je Sara Darehssori (Darehshori),
zaduzzena u HRW za program medjunarodnog pravosudja.
Ona je istakla da premda Milossevichu nije izreccena presuda, dokazi izlozzeni na sudjenju su pokazali "kako je Beograd orkestrirao zzestoke ratove u BiH, Hrvatskoj i Kosovu".
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG