Dostupni linkovi

BERLIN


Njemačka policija je objavila da su četiri osobe najvjerojatnije kontaminirane visoko radioaktivnim polonijem 210 koji je uzrok smrti bivšeg ruskog obavještajca Aleksandra Litvinenka. Riječ je o bivšoj supruzi ruskog poslovnog čovjeka Dimitria Kovtuna, njenog sadašnjeg partnera i njihovo dvoje djece sa kojima je Kotvun bio u kontaktu prije puta u London. Kovtun se sa Litvinenkom sastao neprosredno prije njegove smrti 23. prošlog mjeseca u Londonu.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG