Dostupni linkovi

TEHERAN


Iranski studenti pokusali su danas prekinuti govor predsdednika Mahmuda Ahmadinedzada na sveučilištu Amir Kabir u Teheranu.
Nekoliko desetina studenata zapalilo je njegove slike, bacalo petarde i uzvikivalo "smrt diktatoru", nakon cega su se sukobili sa njegovim pristalicama, takode studentima, koji im nisu dopustili da dodju do podijuma. To je prvi put da se iranski predsjednik suocio sa otvorenim negodovanjem u javnosti, poslije uvjerljive pobjede na izborima u lipnju prosle godine.
On je obecavao pravedniju preraspodjelu naftnog bogatstva zemlje, cime je stekao podrsku stanovnika, narocito u siromasnijim podrucjima.
Prva godina njegove vladavine donjela je ogranicenja slobode tiska i suzbijanje studentskih aktivista na sveučilištima, zbog cega su ga umjerenije snage oštro kritizirale.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG