Dostupni linkovi

BEOGRAD


Specijalno tuzzilasstvo za borbu protiv organizovanog kriminala podiglo je optuzznicu protiv 29 osoba koje se sumnjicce da su odgovorne za kriviccna dela prevara u oblasti osiguranja, izjavio je danas agenciji Beta portparol tog tuzzilasstva Tomo Zorich.
U razotkrivanju grupe, koja je u javnosti bila predstavljena kao "saobrachajna mafija", po prvi put u istoriji specijalnog tuzzilasstva korisschena je istrazzna tehnika prikrivenog islednika, odnosno tajnog agenta koji je bio infiltriran u grupu.
U optuzznici su kao organizatori grupe oznacceni Slobodan Knezzich i Zoran Stojanovich. U pritvori se nalazi 12 osoba, na slobodi je 16 a u bekstvu je jedna osoba, kojoj bi se, prema predlogu tuzzilasstva, moglo suditi u odsustvu.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG