Dostupni linkovi

PRISTINA


Novoizabrani lider Demokratskog saveza Kosova, najveće albanske partije u ovoj regiji, i predsednik Kosova Fatmir Sejdiu dobio je punu podrssku americcke kancelarije u Prisstini i zamenika ssefa UNMIK-a Stivena Ssuka. Za sada je nejasno da li cce se struja Nedzada Dacija, nekadassnjeg predsednika Parlamenta, izdvojiti i formirati novu stranku s obzirom da je nezadovoljna ishodom izborima za organe Demokratskog saveza.

SARAJEVO
Policajci u BiH kojima su oduzete dozvole za rad 2002. godine, deblokirali su danas zgradu Vlade i Parlamenta BiH i počeli štrajk gladju.
Oni su jutros simbolično policijskim lisicama vezali vrata zgrade Vlade i Parlamenta, i time spriječili rad državnih institucija.
Oko 600 policajaca koji su 2002. godine, odlukom tadašnje medjunarodne policije (IPTF) ostali bez dozvole za rad,
traže od vlasti BiH da revidira odluku.

BEOGRAD
Optuzzeni Aleksandar Simovich izjavio je danas u Specijalnom sudu na sudjenju pripadnicima "zemunskog klana" da che se "za sada" braniti chtanjem dok ne bude pripremio svoju odbranu.
On je optuzzen za uccesscce u 15 ubistava, ukljuccujucic i premijera Srbije Zorana Djindjicca, tri otmice i dizanje u vazduh preduzecha "Difens roud".
Simovic je nakon trogodissnjeg bekstva uhapssen 25. novembra u Beogradu.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG