Dostupni linkovi

ZAGREB


Hrvatski helsinški odbor (HHO) dodelio je tri godišnje nagrade za poseban doprinos i zaštitu ljudskih prava.
Jedan od dobitnika je i dopisnik Radija Slobodna Evropa iz Osijeka i novinar tjednika Feral Tribune Drago Hedl, kome je dodeljeno priznaje "Joško Kulušić" za promoviranje ljudskih prava u medijima.
Nagradu "Mašović-Vincetić-Nikolić", za unapređenje međureligijskog dijaloga i vjersku toleranciju dobio je Enes efendija Poljić, glavni islamski imam u Osijeku.
Pomoćnik ministrice za obitelj, branitelje i međugeneracijsku solidarnost i načelnik Uprave za zatočene i nestale Ivan Grujić nagrađen je plaketom "Miko Tripalo" za zaštitu i promociju ljudskih prava u djelovanju organa vlasti koje nadilaze profesionalne obveze.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG