Dostupni linkovi

BRUXELLES


Ministri vanjskih poslova EU su odbacili mogućnost ponovnog otvaranja pregovora o Stabilizaciji i pridruživanju sa Srbijom koji su prekinuti u svibnju ove godine zbog neizručivanja haškog optuženika Ratka Mladića Tribunalu za ratne zločine. Italija i još nekoliko zemalja bili su za obnovu pregovora, no većina šefova diplomacije izjasnili su se protiv takve mogućnosti, ali se naglašava spremnost Unije da podrži Srbiju na njenom evropskom putu. Bez opipljive suradnje sa haškim sudom pregovori neće biti nastavljeni, rečeno je u Bruxellesu.

ZAGREB
Izvanraspravno vijeće zagrebackog Zupanijskog suda ukinulo je odluku o privremenom prekidanju istrage i pustanju iz pritvora Branimira Glavasa, koji se sumnjici za ratne zlocine nad uglavnom srpskim civilima pocetkom devedesetih u Osijeku. Glavas se za sada ne vraca u zatvorsku bolnicu u Zagrebu.
Sudski vještaci su na danassnjem roccisstu o optuznici protiv Branimira Glavass u sluccaju "selotejp" objavili da on nije u stanju da idućih dana sudjeluje u procesu. Glavaš je 37 dana štrajkao gladju u pritvoru iz kojega je pušten 2. prosinca.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG