Dostupni linkovi

ZAGREB


Hrvatski helsinški odbor (HHO) dodelio je tri godišnje nagrade za poseban doprinos i zaštitu ljudskih prava.
Jedan od dobitnika je i dopisnik Radija Slobodna Evropa iz Osijeka i novinar nedeljnika Feral Tribune Drago Hedl, kome je dodeljeno priznaje "Joško Kulušić" za promovisanje ljudskih prava u medijima.
Nagradu "Mašović-Vincetić-Nikolić", za unapređenje međureligijskog dijaloga i versku toleranciju dobio je Enes efendija Poljić, glavni islamski imam u Osijeku.
Pomoćnik ministra za porodicu, branitelje i međugeneracijsku solidarnost i naccelnik Uprave za zatočene i nestale Ivan Grujić nagrađen je plaketom "Miko Tripalo" za zaštitu i promociju ljudskih prava u delovanju organa vlasti koje nadilaze profesionalne obveze.
Predsednik HHO-a Žarko Puhovski je ocenio da ljudska prava u Hrvatskoj najozbiljnije narušava teška socijalna situacija.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG