Dostupni linkovi

OSIJEK


Sudski vesstaci su saopsstili na danassnjem roccisstu o optuznici protiv Branimira Glavass u sluccaju "selotejp" da on nije u stanju da u narednih dana uccestvuje u procesu. Glavass je 37 dana sstrajkovao gladju u pritvoru iz koga je pussten 2. decembra.
U medjuvremenu, Vanraspravno veche zagrebacckog ZZupanijskog suda danas je ukinulo je odluku o privremenom prekidu istrage i pusstanju Branimira Glavassa iz pritvora i nalozzilo istrazznom sudiji da od lekara ponovo zatrazzi proveru zdravstvene sposobnosti osumnjiccenog da uccestvuje u kriviccnom postupku.
Branimira Glavassa zagrebaccko tuzzilasstvo sumnjicci da je 1991. u Osijeku naredio zlostavljanje i ubistvo dvojice osjecckih Srba, civila i muccenja joss troje. Protiv njega je krajem oktobra pokrenuta istraga i u Osijeku, gde se tereti za ubistva civila na obali Drave 1991. i 1992.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG