Dostupni linkovi

BRISEL


SSefovi diplomatija Evropske unije cce na sastanku u ponedeljak, kako je najavljeno, potvrditi perspektivu ulaska drzzava zapadnog Balkana u cclanstvo Evropske unije, "uz possteno i strogo ispunjavanje nuzznih uslova i potrebu pune saradnje s Hasskim sudom", navodi se u pripremnom dokumentu.
Occekuje se da che ssefovi diplomatija EU razmotriti kako da se pospesse odnosi sa Srbijom, ali su zvaniccnici u Evropskoj komisiji preneli da se ne occekuje i da bi mogao biti postignut dogovor o obnovi pregovora o pridruzzivanju EU-Srbija sve dok se ne izrucci hasski optuzzenik Ratko Mladicc.
Ssefovi diplomatija EU razmotricce i kaznene mere protiv Turske jer nije ispunila obavezu da otvori svoje luke i aerodrome Kirpu, koji je cclan Evropske Unije.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG