Dostupni linkovi

LONDON


Evropska unija mora da hitno sprecci sve veche krssenje ljudskih prava u Izraelu i na palestinskoj teritoriji, apelovala je danas nevladina organizacija Amnesti internessenel (Amnesty International, AI). Ona je ocenila da bi u tom podruccju moglo da dodje do "opssteg nasilja" i "katastrofe".
U otvorenom pismu liderima Evropske unije, koji je AI uputila povodom danassnjeg Medjunarodnog dana ljudskih prava i uocci sastanka Evropskog saveta - samita Evropske unije, generalni sekretar AI Irene Kan je Apelovala je na lidere EU da osiguraju da Izrael posstuje prava Palestinaca i da zemlje EU obezbede da sankcije koje su uvele Palestincima imaju ssto manje negativnog uticaja na ljudska prava.
Portparol izraelskog ministarstva spoljnih poslova Mark Redzzev nije komentarisao predlog za rasporedjivanje medjunarodnih posmatracca, a tu ideju je pozdravio glavni palestinski pregovaracc Saeb Erekat.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG