Dostupni linkovi

PODGORICA


Albanac iz Crne Gore, drzzavljanin SAD, Doda Ljucaj (55), optuzzen za pripreme teroristicckih akcija u Crnoj Gori, uhapssen je danas prilikom pasosske kontrole na medjunarodnom aerodromu u Beccu.
Ljucaj je jedan od ssestorice optuzzenih koji su drzzavljani SAD, a koji su na listi od 18 Albanaca protiv kojih je crnogorski Specijalni tuzzilac za organizovani kriminal Stojanka Radovich u ccetvrtak
podigla optuzznicu pred Vissim sudom u Podgorici zbog "zloccinacckog udruzzivanja" na podruccju Malesije kod Podgorice, s ciljem izvodjenja teroristicckih akcija i stvaranja autonomnog albanskog regiona u Crnoj Gori.
Crnogorska policija spreccila je te aktivnosti, kada je u nochi izmedju 9. i 10. septembra, u akciji "Orlov let", uhapsila vechu grupu etnicckih Albanaca, pod sumnjom da su spremali teroristiccke akcije.
Rodjaci nekih od uhapssenih najavili su da che od 13. decembra pocceti sa mirnim protestima pred americckom ambasadom u Podgorici, jer tvrde da se cclanovi njihovih porodica "bez dokaza drzze u pritvoru".
Americki Albanci su, iz istih razloga, najavili proteste ispred Bele kuche u Vassingtonu.
XS
SM
MD
LG