Dostupni linkovi

HAG


Lider Srpske radikalne stranke Vojislav SSesselj, koji je danas obustavio sstrajk gladju u pritvoru Hasskog tribunala, prebaccen je vecceras na lekarske preglede u hassku bolnicu Bronovo.
Tribunal je naznaccio da je on odmah podvrgnut lekarskim pregledima "kako bi se utvrdilo u kakvom je stanju i koje korake treba smesta preduzeti u cilju occuvanja njegovog zdravlja".
Prema izvorima u sudu, SSesselj che posle kratkog boravka u bolnici Bronovo biti vrachen u pritvor Tribunala u Sheveningenu. On je obustavio sstrajk gladju possto mu je zzalbeno veche Tribunala vratilo pravo da se brani sam i odluccilo da sudjenje poccne ponovo, kada se on potpuno oporavi.
Odlukom zzalbenog vecha ponisstene su i odluke prvostepenog vecha o nametanju branioca, kao i postavljanju "branioca u pripravnosti" (stand-by) SSeselju.
SSesselj, koji je optuzzen za zloccine nad nesribma u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH, sstrajkovao je gladju od 11. novembra.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG