Dostupni linkovi

OSIJEK/ZAGREB


Od danas u zagreba?kom zatvoru u Remetincu štrajk gladju počela je Gordana Getoš-Magdić, a u osječkom zatvoru osmi dan štrajka gladju Mirko Sivić, oboje osumnjičeni za ratni zločin u Osijeku 1991.godine.
Prvoosumnjičeni u slučajevima ubojstva srpskih civila , Branimir Glavaš, koji je štrajk gladju prekinuo prije pet dana, a nakon odluke o puštanju iz pritvora i dalje se nalazi u Jedinici intenzivnog liječenja u bolnici u Osijeku i izvan je životne opasnosti.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG