Dostupni linkovi

BEOGRAD


Ministar vanjskih poslova Srbije Vuk Draškovich izjavio je danas da očekuje nastavljanje pregovora o stabilizaciji i pridruživanju s EU i prije parlamentarnih izbora, jer se Evropi "žuri sa sebe skinuti odgovornost" zbog njihovog prekida.
"Atletskim rječnikom, pretrčali smo 90 metara, treba još deset, a i to prije izbora", rekao je Drašković televiziji B92 i dodao da će Evropa, kada se Srbija nadje pred ciljom, primjeniti hrvatski model.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG