Dostupni linkovi

BRUSSELS


U Bruxellesu je okončan dvodnevni sastanak političkih direktora Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira u u Bosni i Hercegovini (PIC), kojim je predsjedavao visoki predstavnik međunarodne zajednice i specijalni predstavnik Evropske unije u BiH Christian Schwarz-Schilling.
Vijeće je pohvalilo rad bh. vlade na provedbi uvjeta EU-a u pregovorima o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) s Unijom, ali i upozorilo da s obzirom na bokadu reforme policije SSP neće biti potpisan u prvoj polovini 2007. godine.
Milorad Dodik, lider SNSD-a i premijer manjeg bh entiteta upozoren je ukoliko nastavi sa blokadom reforme policije da neće doći do potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s EU.
Vijeće je također upozorilo Republiku Srpsku zbog nesaradnje s Haškim tribunalom.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG