Dostupni linkovi

BRUXELLES


Glavni tajnik NATO-a Jaap de Hoop Schefer uputio je danas formalni poziv BH, Crnoj Gori i Srbiji da se priključe programu Partnerstvo za mir, što će službeno biti potvrđeno 14. prosinca potpisivanjem okvirnog sporazuma. Pozivi su upućeni tročlanom Predsjedništvu BH, te predsjednicima Crne Gore i Srbije.
Okvirni sporazum predstavlja formalni početak članstva Crne Gore, Srbije i BiH u Programu Partnerstvo za mir, nakon što je prošloga tjedna na Summitu u Rigi 26 članica NATO pakta pozvalo ove tri balkanske države da pristupe Partnerstvu za mir.

SARAJEVO
Prema pisanju lista „Dnevni avaz“, Međunarodni sud pravde u Hagu će 21. veljače 2007. godine izreći presudu za genocid, po tužbi BIH protiv nekadašnje SCG. Ovo je već treći datum koji Sud određuje, odgađajući donšenje presude.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG