Dostupni linkovi

DEN HAAG


Francuski lječnik Patric Bario koji je zajedno sa još dvojicom lječnika posjetio Vojislava Šešelja u zatvorskoj bolnici u Hagu izjavio je kako je Šešelj "vrlo slab", ali i odlučan nastaviti šrajk gladju.
Po njegovim riječima Šešeljevo stanje je "zabrinjavajuće" i ukoliko nastavi odbijati hranu, ishod bi mogao biti fatalan.
Šešelj je započeo štrajk glađu 10. studenoga pokušavajući iznuditi od Haškog suda ispunjenje raznih zahtjeva, uključujući ukidanje branitelja po službenoj dužnosti i registriranje svojih savjetnika pri Haškom sudu kao službenih zastupnika.

DEN HAAG
Predsjednik Nacionalnog savjeta Srbije za suradnju sa Hagom Rasim Ljajić izjavio je danas u Hagu da je u ovom trenutku najvažnije sačuvati zdravlje i život lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja koji štrajka gladju u sudskom pritvoru.
Ljajić je dodao da će sa predsjednikom suda Faustom Pocarom razgovarati o osiguranju primjerenog medicinskog tretmana za Šešelja.
Ambasador Srbije Radoslav Stojanović je predsjedniku Tribunala Faustu Pocaru prenio poruku Ministarstva vanjskih poslova Srbije u kojoj se apelira da se za Šešelja nađe rješenje u duhu humanosti.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG