Dostupni linkovi

SUVA


Vojska Fijia objavila je danas da je preuzela vlast u zemlji, potvrđujući da je u toj otočnoj zemlji u južnom Pacifiku izveden i četvrti državni udar u posljednjih 20 godina. "Vojska je preuzela upravljanje vladom i zemljom", rekao je komandant Frank Bainimarama novinarima u Suvi. On je više puta upozoravao da će srušiti premijera Laisenija Qarasea i vladu, optužujući ih da nisu dovoljno oštro kaznili one koji su izveli prethodni državni udar 2000. godine, kao i za korupciju. Qarase je pobjedio drugi put na izborima u toj zemlji u maju ove godine.

HO SI MIN
U naletima tajfuna Durian u južnom Vijetnamu poginulo je najmanje 44 ljudi, potopljeno na stotine ribarskih brodova i oštećen veliki broj kuća, objavili su danas dužnosnici te zemlje. Snažna oluja, sa naletima vjetra do 120 kilometara na sat, zahvatila je provincije u južnom dijelu zemlje , koji nije često na udaru jakih tropskih oluja ili tajfuna.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG