Dostupni linkovi

DEN HAAG


Francuski lječnik Patric Bario koji je zajedno sa još dvojicom lječnika posjetio Vojislava Šešelja u zatvorskoj bolnici u Hagu izjavio je kako je Šešelj "vrlo slab", ali i odlučan nastaviti šrajk gladju.
Po njegovim riječima Šešeljevo stanje je "zabrinjavajuće" i ukoliko nastavi odbijati hranu, ishod bi mogao biti fatalan.
Šešelj je započeo štrajk glađu 10. studenoga pokušavajući iznuditi od Haškog suda ispunjenje raznih zahtjeva, uključujući ukidanje branitelja po službenoj dužnosti i registriranje svojih savjetnika pri Haškom sudu kao službenih zastupnika.

DEN HAAG
Predsjednik Nacionalnog savjeta Srbije za suradnju sa Hagom Rasim Ljajić izjavio je danas u Hagu da je u ovom trenutku najvažnije sačuvati zdravlje i život lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja koji štrajka gladju u sudskom pritvoru.
Ljajić je dodao da će tema razgovora sa predsjednikom suda Faustom Pocarom biti osiguranje primjerenog medicinskog tretmana za Šešelja.
Ambasador Srbije Radoslav Stojanović je predsjedniku suda Faustu Pocaru prenio poruku Ministarstva vanjskih poslova Srbije u kojoj se apelira da se za Šešelja nađe rješenje u duhu humanosti.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG