Dostupni linkovi

UNMIK smanjio mere bezbednosti


Portparol UNMIK policije Tomas Li je izjavio da veruje da je takvih pretnji bilo, ali da je nemoguće da bilo koja bezbednosna struktura zadrži povećane mere bezbednosti na duže vreme.

«Ipak se nastavlja intenzivna istraga o pretnjama koje su bile i osoblju misije UN na Kosovu je preporučeno da vode računa tokom kretanja», rekao je Li, ističući da preporuke važe za sve delove Kosova.

Misija UN je povećala bezbednosne mere 27 novembra, nakon ozbiljnih pretnji koje su izvršene prema osoblju i imovini misije UNMIK-a. To je uticalo da predstavnici organa reda informišu građane sa ovim pretnjama i da zatraže njihovu saradnju i razumevanje.

«To što su građani videli je bilo povećanje broja kontrolnih punktova, ali je bilo i drugih akcija koje nisu bile vidljive“, rekao je Li.

Bezbednosne mere su vraćene na stepen na kojem su bile pre donošenja mere povećanja stepena bezbednosti. UNMIK policija i KPS do sada nisu dali nikakvo drugo objašnjenje koje bi objasnilo odakle su došle i o kojim se pretanjama radi, ističući da to čine jer ne bi želeli da dovode u opasnost istragu koju vode i moguće ciljeve ovih pretnji.
XS
SM
MD
LG